Struin mee langs de fijnste adresjes van het web…

Over Fijne webadresjes…

Een dagje shoppen in een mooie, oude stad, waar je nog van die fijne zijstraatjes vindt met originele winkeltjes: Daar kun je ons echt blij mee maken! Toch kiezen we tegenwoordig steeds vaker voor het gemak van online shoppen, want ook op het internet zijn veel fijne adresjes te vinden, maar je moet ze maar net even vinden én onthouden. Fijne webadresjes is hét uitgangspunt als je op zoek bent naar de mooiste en meest bijzondere adresjes op het web. Verrassend, uniek en bovenal overzichtelijk!

Net even anders…

Webadresjes die je hier vindt stralen passie uit, doen wat ze écht leuk vinden. Dat zie je, aan het ontwerp van de site, het unieke aanbod, de creativiteit, de kwaliteit en ze weten professionaliteit te combineren met een stukje persoonlijkheid. Op Fijne webadresjes maak je ook kennis met de gezichten achter die bijzondere adresjes, maar bovenal kun je hier inspiratie opdoen en genieten van heel veel creativiteit!

De gezichten achter Fijne webadresjes

 

ELLEN

Ellen DasZelf werkzaam in de ‘webshop-wereld’, kwam ik zo vaak in contact met andere Fijne webadresjes en de enthousiaste ondernemers daarachter, dat ik op een gegeven moment het gevoel had ‘daar moet ik iets mee’.

Hoe kunnen wij elkaar versterken en op een leuke manier samenwerken? Zo ontstond het idee van Fijne webadresjes, een inspirerende verzamelsite zoals ik deze vanuit mijn eigen ervaring als webshopondernemer en mijn perfectionisme voor kwaliteit en uitstraling graag zou zien.

Over mij… samen met Paul en mijn twee lieve, al weer grote, kinderen woon ik in een voormalige Meubelmakerij in het prachtige oude centrum van Zutphen. In 2010 ben ik voor mezelf begonnen als communicatieadviseur en tekstschrijver. In 2011 kwam daar Love, Peace & Joy bij, een online boetiek waar van alles vindt voor een retro lifestyle.

Het zelfstandig ondernemerschap geeft mij enorm veel energie en ik ben heel erg blij dat ik nu dagelijks de dingen kan doen die ik écht leuk vind. Ik schrijf graag en ik hou van mooie spullen en creatieve mensen. Paul is grafisch ontwerper en verantwoordelijk voor het ontwerp en de techniek achter ‘al mijn websites’.

In de schaarse vrije tijd die ik over heb (er wordt intussen ook nog een huis verbouwd), mag ik graag heerlijk wandelen langs de IJssel, fotograferen, een boek lezen, liefst buiten in het zonnetje en (nu in mijn eigen Meubelmakerij) oude meubeltjes opknappen.

Heb je zelf een Fijn webadresje of tip van een site of shop die niet mag ontbreken op Fijne webadresjes? Ik vind het erg leuk om van je te horen!”

LISANNE

Lisanne VreekeToen ik het bericht op de Facebookpagina van Fijne webadresjes las, waarin Ellen aangaf op zoek te zijn naar ‘Enthousiaste webshopondernemers met een passie voor bloggen’, werd ik getriggerd om te reageren en ik schreef direct een mailtje.

Via Facetime ‘ontmoetten’ Ellen en ik elkaar nog in diezelfde week en een leuke samenwerking was geboren!
 Graag stel ik mij hierbij dan ook aan jou voor. Ik ben Lisanne Vreeke, fotografeer onder de naam MOMENTS photography, woon in Basel (Zwitserland) met mijn man Adrie en run sinds een paar jaar de webshop MOOI-MAKERS.

In de lente van 2014 is Adrie voor het werk naar Zwitserland verhuisd en ik ben hem in de daaropvolgende zomer nagereisd. De perfecte timing om van mijn passie mijn werk te maken. Zo heb ik mijn liefde voor handgemaakte producten verder vorm kunnen geven in de webshop van MOOI-MAKERS. Ondertussen is MOOI-MAKERS uitgegroeid tot een label waar jonge en creatieve ondernemers de kans krijgen om hun zelf ontworpen en handgemaakte producten te promoten en te verkopen. Ik kom veel in contact met enthousiaste mensen die veel liefde in hun vak stoppen en dat geeft mij energie. Het liefst wil ik aan iedereen vertellen hoe goed ze zijn en bij Fijne webadresjes krijg ik daar de kans toe. Ik mag over ze schrijven, afgewisseld met reviews over producten die te vinden zijn bij MOOI-MAKERS. Samen met Ellen ga ik graag op zoek naar die fijne pareltjes op het web die de wereld een beetje mooier maken. Daar wordt iedereen toch gelukkig van!”

FEMKE

Femke BoskmanOp de eerste plaats ben ik een creatieveling en heel geïnteresseerd in wat anderen bedenken en maken. Ambachten, productieprocessen, de visie achter een bepaald design, gereedschappen en materialen; ik smul ervan.

Als eigenaar van Urban Hippies ontwerp ik sieraden en accessoires voor winkels, maar het meeste is ook voor particulieren te koop in de webshop. Veel wordt nog aan onze eigen werktafel gemaakt, maar door de groeiende vraag (en omdat het leuk is om samen te werken met andere ondernemers) besteed ik steeds meer uit. Door die ervaring groeit mijn bewondering voor kleine merken, want het is nogal wat om te investeren in de ontwikkeling van eigen producten. Een poot aan de grond krijgen op de markt is een uitdaging omdat er grote bedrijven zijn met even grote marketingbudgetten. Daarom draag ik graag bij aan het zichtbaar maken van kleine labels, kleinschalig gemaakte producten en unieke one-of-a-kind winkels. Dit doe ik op mijn eigen blog en graag ook voor Fijne webadresjes.

Over mezelf: ik ben getrouwd met Jeroen en we hebben een tweeling, een zoon en dochter in de puberleeftijd. Met onze twee honden erbij is het feest compleet. Urban Hippies begon in 2010 aan een werktafel in ons huis. Inmiddels is het omgekeerd en wonen we in een werkplaats. In de toekomst zou ik graag met mijn spullen naar een bedrijfsruimte verhuizen, maar ik geniet nu van de voordelen van het thuis werken. Om te pauzeren ga ik de deur uit met mijn honden en wandel dan over het creatief bruisende Strijp-S (in Eindhoven), waar ik vlak naast woon. Wil je wat lezen over mijn visie op mijn werk, dan verwijs ik je graag naar Magazine nr. 4 van Fijne webadresjes.”